آشنایی با غذاهای محبوب در شب سال نو میلادی , در این بخش از مجله گالری شما همراهان را با غذاهای سنتی تعدادی از کشورها در سراسر دنیا در شب سال نو میلادی یا همان کریسمس آشنا خواهیم نمود. در بیشتر کشورهای دنیا برای شبهای ویژه سال نو میلادی مراسم خاصی برگزار میشود , مانند ما ایرانی ها که شب سال نو را با کنار هم بودن و زنده کردن مراسمات سنتی سعی در زنده کردن سنت های پیشین زنده نگه میداریم . کریسمس نیز یکی از آن شبهایی است که مردمان کشورهای مختلف دنیا در کنار خانواده های خود و دوستان و آشنایان ، غذاهای محبوب و متفاوتی را تهیه میکنند ، البته سنتهای پیشینیان را در تهیه غذا روی میزهای شام شب کریسمس میتوان دید. با ما تا ادامه سرگرمی و آشپزی از مجله گالری همراه شوید.
اقیانوسیه
با وجود اینکه اکثر نقاط دنیا زمستان را تجربه میکنند، کریسمس در استرالیا هوایی تابستانی دارد و به خاطر وضعیت دمایی، مردم در خانه نیستند و اوقات خود را به گشت و گذار یا به رستورانهایی میروند که در آنها باربیکیو به راه است . کباب تابستانی سفارش روز است که شامل استیک، سوسیس، صدف و پنیر مرغ، سیبزمینی شیرین و سالاد است. البته گوشت بره، بوقلمون و غذاهای دریایی در اولویت قرار دارند. مردم فیجی انواع پرندگان کبابشده، مرغهایی که با سیر و ادویه پر شدهاند و ماهیهایی که با برگ موز پیچیده شدهاند را برای شام کریسمس خود تهیه میکنند.
اروپا
گزینه اول بریتانیاییها بوقلمون برای شام و پودینگ تهیهشده از میوههای خشک برای دسر است. در بلغارستان مردم غذاهایی سالم مانند دلمه سبزیجات، سوپ سبزیجات ادویهدار و کیکهای میوه ای را ترجیح میدهند. در ایتالیا بهویژه در جنوب آن رسم است که هفت ماهی به شکلهای مختلف تردشده، در ادویه خوابانده، شکمپر و … تهیه و سرو میشود. فرانسویها اما صدف آبدار، لابستر نازک و گوشت و جگر غاز را بیشتر ترجیح میدهند. پودینگ برنج با بادام نیز رسم قدیمی سوئدیها برای شام کریسمس است.
تعطیلات زمستانی اصلی در روسیه در سال نو از 31 دسامبر است نه کریسمس. در این روز، آنها ماکارونی با گوشت خوک، پنیر، گوجه فرنگی، سالاد و سوسیس مصرف میکنند.
آمریکا
در آمریکا بوقلمون در ماه نوامبر غذای اصلی جشن شکرگزاری است و پس از آن نوشیدنی مخصوص شیر، تخم مرغ و شکر و خامه، همراه با ادویه فصل را میخورند. در کریسمس، ماهی قزلآلا با سیبزمینی له شده و چیپس سبزیجات سرو میشود و به دنبال آن سه پای برای دسر؛ سیب، گیلاس و گردو درحالیکه با خامه ترکیب شدهاند سرو میشود.
در گرینلند، غذای عجیب «ماتاک» روی میز قرار میگیرد که از پوست نهنگ همراه با چربی تهیه میشود و با سس سویا خورده میشود.
برزیلیها هم گزینه بوقلمون همراه با برنج رنگی و سالاد تازه تهیهشده از میوه و آجیل را برای کریسمس دارند. آرژانتینیها میزی متنوع از همه نقاط دارند مانند شیرینی «پن دالس» مکزیکیها، کیک «پنوتونه» ایتالیاییها و همچنین بوقلمون و دلمه گوجه فرنگی.
مکزیکی ها در شب کریسمس بوقلمون با یک سوپ مکزیکی ویژه به نام منودو، نوشیدنی گرم به نام champurrado و آرد سرخشده با سس شیرین در برای دسر میخورند. در روز کریسمس استیک آبلیمو با راکت و سیبزمینی بو داده مصرف میشود.
آفریقا
در غنا مردم در شب کریسمس خورش سبزیجات، سوپ «اوکرا»، پوره ذرت و غذایی محلی به نام «فوفو» میخورند.
بسیاری از مردم غنا در چنین شبی سوپی میخورند که با ماهی خشک، ماهی دودی، مرغ و تکههای حلزون تهیه شده است.
حلزونهایی که برای تهیه این سوپ مورد استفاده قرار میگیرند، شکلی شبیه تخممرغ دارند و به بزرگی یک مشت هستند. البته شام کریسمس در غنا برنامه سختگیرانهای درباره نوع یا تعداد غذاهایی که سرو میشوند، ندارد و در بعضی خانهها خورشت گوشت بز، پلوی آفریقایی (جولوف)، سوپ بادام زمینی، مرغ گینه و فوفو هم خورده میشود. فوفو نوعی غذای خمیریشکل است که با آرد (پودر) سیبزمینی شیرین یا نشاسته کاساو تهیه میشود. معمولا ً هم بعد از شام، دیسی از میوههایی مثل انبه، پرتقال و خربزه درختی (پاپائو) سر میز آورده میشود.
مسیحیان در مصر، «کوشاری» را که ترکیبی از برنج، ماکارونی و رب گوجه است برای کریسمس تهیه میکنند.
آسیا
ژاپنیها اغلب عادت دارند که از یک ماه قبل به خاطر شلوغی، مرغ کنتاکی سوخاری خود را سفارش دهند.
در هند مردم معمولا مرغ بریانی،گوشت گوسفندی برای شام و به عنوان دسر هم از کیکهای شیرین یا شیربرنج استفاده میکنند.
گوآ ایالتی در جنوب غرب هند است. مردم گوآ عاشق جشن و داشتن مراسم هستند. برای مدتی مسلمانان اداره امور گوآ را به عهده داشتند و به همین دلیل نفوذ خاورمیانه را میتوان در غذاهای مردم دید. برای چندین سال هم پرتغالیها حاکم بودند و تأثیر خود را بر فرهنگ غذایی منطقه گذاشتهاند.
در گوآ گوشت خوک بخشی جدایی ناپذیر از مراسم کریسمس است. این گوشت در کاریهایی مثل ساراپاتل، یک نوع کاری محلی سنتی که ریشه در غذاهای پرتغالی دارد، پیدا میشود. ویندالو یک نوع کاری هندی دیگر است که ممکن است سر سفره شام کریسمس یک خانواده در گوآ باشد.
به جز گوشت خوک که اغلب برای تهیه شام کریسمس خانوادهها مورد استفاده قرار میگیرد، در مراسمی که در هتلها و سالنهای بزرگ برگزار میشود، میتوان غذاهایی با گوشت بوقلمون، ژامبونهای تهیه شده با سیب و عسل، گوشتهای سرد و رستبیف دید.مرغ، پرطرفدارترین گوشت پرنده است و بعد از آن گوشت اردک مورد علاقه مردم گوآست.
غذاهای متنوع در شب کریسمس
بریتانیا
بوقلمون کبابی برای شام شایع ترین غذاست که با سیب زمینی کبابی، سبزیجات از جمله کلم بروکسل، کرنبری، سس نان و سس گریوی و همچنین سوسیس سرخ شده و پیچیده در بیکن سرو می شود. بعنوان دسر پودینک کریسمس و شیرینی پای کریسمس یا کاستارد و یا کیک کریسمس سرو می شود.
فرانسه
جگر چرب، ماهی آزاد دودی، اسکلوپ یا صدف مورد علاقه فرانسوی ها بعنوان پیش غذا در مراسم کریسمس می باشد. غذای اصلی تقریبا همیشه گوشت است از جمله بوقلمون کباب شده یا غاز. همیشه در منوی غذایی کریسمس می توان روز بیف، ژامبون و یا گوشت خرگوش را هم دید. دسر معمولا کیک «بوش دو نوئل» مخصوص کریسمس است که با مقدار زیادی شکلات و یا خامه پوشیده شده است.
آلمان
آلمانی ها یک وعده غذایی بسیار ساده از ماهی یا گوشت آب پز شده با مخلوطی از سبزیجات در شب کریسمس می خورند. در روز کریسمس بیشتر خانواده ها کباب گوشت بز با سیب زمینی صرف می کنند و برخی خانواده ها نیز بوقلمون و یا جوجه کباب می خورند.
یونان
بطور سنتی غذای شام کریسمس در یونان گوشت خوک کباب شده با انواع خوراکی های خوشمزه است. بوقلمون کریسمس در سالهای اخیر در یونان پر طرفدار شده است. ملوماکارونو و کورابیدس دو غذایی است که در کریسمس و شب سال نو در یونان پخته می شود.
مجارستان
سوپ ماهی و یا مرغ غذای اصلی کریسمس در مجارستان است. دسرهای سنتی شامل: کیک «پاپی سید رول» و «نوت رول» می باشد. بر اساس باورهای سنتی فلس های ماهی و گردو پول و ثروت و «پاپی سید» شادی و موفقیت به ارمغان می آورد.
ایتالیا
منوی استاندار ۲۴ دسامبر: سالاد اوختاپوس، رشته فرنگی (نوعی از اسپاگتی) غذای دریایی اسپیگولا، فیله ماهی سرخ شده، مارماهی بزرگ سرخ شده و سلاد گل کلم و زیتون و ترشی. منوی ۲۵ دسامبر شامل: گوشت خوک، ماکارونی، مرغ یا بوقلمون شکم پر، تکه های گوشت پخته شده، سلاد گل کلم با زیتون و انواع ترشی و مخلوطی سرخ شده از میگو و ماهی های مختلف.
لهستان
مهمترین وعده غذایی در ۲۴ دسامبر برای شام صرف می شود که شامل: ماهی کپور، سوپ برش (قرمز رنگ حاوی چغندر) و کلم و قارچ.
پرتغال
یک غذای خیلی ساده شامل فیله ماهی آب پز و مخلوطی از سبزیجات در شب کریسمس صرف می شود. در روز کریسمس اغلب خانواده ها کباب بز با سیب زمینی و برخی نیز بوقلمون و یا مرغ می خورند.
روسیه
برای شب سال نو سالاد، شامپاین و خاویار صرف می شود. همچنین سالادی با نام سیلیودکا که سالادی لایه لایه است شامل شاه ماهی، سیب زمین، هویج، چغندر، پیاز و سس مایونز. چغندر بکار رفته در این سالاد رنگ آنرا ارغوانی می کند. سالاد اولویه نیز در برخی مناطق صرف می شود.
اسپانیا
در شب سال نو وقتی ساعت نیمه شب را نشان می دهد، اسپانیایی ها ۱۲ دانه انگور می خورند و معتقدند که این کار شانس و ثروت برای سال آینده بهمراه می آورد. در روز ۶ ژانویه که هدیه می دهند یک کیک سنتی با نام کیک پادشاه و نوعی آب نبات بادامی می خورند.
اوکراین
در ششم ژانویه، اوکراینی ها غذای بسیار مخصوصی که در ۱۲ ظرف سرو می شود می خورند که نماد حواریون مسیح (۱۲ نفر) است. نوشیدنی های غیر الکلی زیادی می نوشند. یکی از غذاهای اصلی کوتیا نام دارد که از گندم یا برنج، با خشبکارهایی چون کشمش و گردو درست شده است.
در هر کشوری خانواده ها با زنده نگه داشتن سنت های خود سعی دارند یک شب بیاد ماندنی را در کنار دوستان و آشنایان و یا خانواده خود سپری مبکنند.